Hermans

Erik Grip med gæster – Esben Eyermann – Dan Hemmer – Steen Raahauge & HALFDANSKERNE

04. oktober · 20:00
Hermans
325 kr.
Køb billet
Siden 1963 – aktiv både i kirker, klubber, på kroer, festivals og koncertsteder.

”..der går helt Niels Hausgaard i den. Det er morsomt og rørende”

I dag er en koncert med Erik Grip mere end sange. Anekdoter og røverhistorier mellem sangene gør det til noget yderst personligt og nærværende. En anmelder skrev:

Erik Grip er en af få danskere der er blevet optaget som medlem af YTF. Den svenske forening for professionelle trubadurer, Yrkes Trubadurernes Förening, der i sin tid blev stiftet af Cornelis og Fred Åkerstrøm. Erik Grip er dog absolut indbegrebet af danskhed og det selvom Erik har norske aner og navnet Grip er norsk.

Erik Grip fik sit folkelige gennembrud med sangen ”Velkommen i den grønne lund” i 1983. Men også sangene ”Åbent Landskab”, ”Rose skal vi danse”, ”Gult græs mod solen” m.m. fl. har gjort sit til Erik Grips store popularitet blandt rigtigt mange.

Midt i al det populære og kommercielle må det ikke glemmes at Erik Grip startede som folkesanger med mange spillejobs i de små folkeklubber og mindre spillesteder, der selv var begyndt i 1960´erne. Det blev til et utal af turneer, solo eller sammen med navne som Trille, Benny Holst og Jan Toftlund. Sidstnævnte havde især i begyndelsen Erik Grip som fast makker og akkompagnatør. Erik Grip satte også melodier til Jan Toftlunds yderst socialt engagerede og samfundskritiske tekster.

Udgivelsen af ”Frank Jægers Viser” i 1975 blev en ny retning indenfor folkesangen i DK, og med mange efterfølgende udgivelser af danske digte tilsat ny musik, havde Erik Grip skabt en ny musikstil. Nye melodier til danske digte.

Erik Grip har optrådt på samtlige større festivaler i DK. Roskilde, Tønder, Skanderborg, Midtfyn etc. Den første var på Skagen Visefestival i 1976, hvor en indspilning fra denne debut på en større scene er at finde på albummet ”Blidt forsvinder natten” – udgivet 1977 – genudgivet i 2015: Sangen ”Altid frejdig når du går”. En sang der næsten er kendetegnende for ERIK GRIP som sang-artist.
– Ingen hat eller blå briller. Det er tradition og ægte nærvær

 

HALFDANSKERNE har etableret sig blandt de førende navne indenfor visegenren og vækker stor begejstring i hele landet med de meget personlige fortolkninger af sange af Halfdan Rasmussen, Benny Andersen og andre musikalske digtere.

HALFDANSKERNE har udgivet tre albums som alle er blevet spillet i DR samt en lang række lokalradioer landet over. Desuden har denne fremadstormende trio spillet usædvanligt mange koncerter siden opstarten i 2008, hvilket kun bevidner at visegenren lever i allerbedste velgående, og at HALFDANSKERNE på alle måder er Danmarks fornyende bud på hvordan disse sange skal spilles i dag!

HALFDANSKERNE leverer et musikalsk gennemarbejdet show med masser af detaljer, humor og overraskelser og en sjældent set nærhed i fortolkningerne.

Husk at du med sæsonkort Platin & Deluxe har gratis adgang til alle Fed Fredag-koncerter