Frihedens tryghedsløfte 

Opdateret torsdag den 10. juni 2021 

Vi er glade for igen at kunne være et af byens frirum og åndehuller, hvor du kan få en masse gode oplevelser, som du sent vil glemme - sammen med dem, der betyder noget for dig. 

Planlægger du et besøg i Tivoli Friheden, kan du derfor se frem til gamle traditioner og nye vaner, og i den forbindelse skal du være opmærksom på nedenstående retningslinjer, der er udstukket af myndighederne, som en betingelse for, at vi må holde åbnet i Tivoli Friheden. 
 

For at sikre, at vores gæster og ansatte kan nyde deres besøg og udføre deres arbejde på forsvarlig vis, har vi indført en række tiltag i parken, som du kan læse mere om længere nede på siden. 

 

På denne side kan du finde information omkring følgende:

 • Retningslinjerne for at besøge Tivoli Friheden

 • Mulighed for test i parken

 • Retningslinjer for besøg på Hermans og restauranterne 

 • Særligt til Fed Fredag

 • Smitteforebyggende tiltag i parken

 • Ofte stillede spørgsmål og svar

 

Retningslinjer for besøg i
Tivoli Friheden

 • Som gæst i parken, skal man fra det fyldte 15. år kunne fremvise en negativ covid-19-test ved ankomst - enten digitalt eller på papir. Dokumentation skal indeholde navn, testtidspunkt og testresultat. Fra 1. august ophæves kravet om at fremvise en negativ test og/eller coronapas. 

 • Alternativt, kan man også fremvise sit vaccinepas eller coronapas. Bemærk, at et vaccinepas eller coronapas vil være gyldigt 14 dage efter dit første stik. 

 • Testen må maksimalt være 72 timer gammel målt fra selve test-tidspunktet, når du ankommer, og altså ikke fra tidspunktet, når du får svar fra din test. Her kan en PCR-test såvel som antigen-test (hurtig-test) anvendes. Fra 1. juli vil det maksimale antal timer målt fra test-tidspunktet stige til 96 timer. En test vil altså være gældende 4 dage i stedet for 3. 

 • Derudover kræver myndighederne, at gæster også kan fremvise enten sygesikringskort, kørekort, pas eller andet offentligt udstedt ID-kort. Ingen af ovenstående oplysninger vil blive gemt eller opbevaret efterfølgende. Gæster med det nye coronapas skal dog ikke fremvise ID, da grønt pas giver direkte adgang. 

 • Læs mere om de konkrete retningslinjer, og de enkelte undtagelser for at fremvise en negativ covid-19-test, længere nede på denne side.

Planlægger du et besøg kan du se vores åbningstider her. Pas godt på hinanden.

 

Mulighed for test i parken

Mulighed for test ved ankomst til Tivoli Friheden

Vi har i samarbejde med Gør Noget Aps indrettet et teststed, hvor du mod betaling kan få foretaget en covid-19-test, inden dit besøg i parken.

 • Det er en antigentest (hurtigtest), der giver svar inden for 15-30 minutter.

 • Testen koster 100 kr. og betales via MobilePay. Besøger man parken som gæst samme dag, vil man få refunderet 50 kr. ved indgangen. 

 • Testcentret holder åbent på parkens officielle åbningsdage. Se vores åbningsdage og åbningstider lige her.​

 

Testcentre i nærheden

Der er flere steder i nærheden af Tivoli Friheden, hvor det er muligt at få taget en covid-19-test.

 • Ønsker du en antigentest (hurtigtest), så er Aarhus Filmbyen, Studie 1, Filmbyen 21 tættest på Friheden.

 • Ønsker du en PCR-test, så er Aarhus Universitet ved Bartholins Allé 3 tættest på Friheden.

Se her en fuld oversigt over, hvor du kan blive testet i nærheden af Tivoli Friheden. 

 

Retningslinjer for besøg PÅ HERMANS OG RESTAURANTERNE

 • Som gæst på Hermans og vores restauranter, skal man fra det fyldte 15. år kunne fremvise en negativ covid-19-test ved ankomst - enten digitalt eller på papir. Dokumentation skal indeholde navn, testtidspunkt og testresultat. Fra 1. august ophæves kravet om at fremvise en negativ test og/eller coronapas. 

 • Alternativt, kan man også fremvise sit vaccinepas eller coronapas. Bemærk, at et vaccinepas eller coronapas vil være gyldigt 14 dage efter dit første stik. 

 • Testen må maksimalt være 72 timer gammel målt fra selve test-tidspunktet, når du ankommer, og altså ikke fra tidspunktet, når du får svar fra din test. Her kan en PCR-test såvel som antigen-test (hurtig-test) anvendes. Fra 1. juli vil det maksimale antal timer målt fra test-tidspunktet stige til 96 timer. En test vil altså være gældende 4 dage i stedet for 3. 

 • Derudover kræver myndighederne, at gæster også kan fremvise enten sygesikringskort, kørekort, pas eller andet offentligt udstedt ID-kort. Ingen af ovenstående oplysninger vil blive gemt eller opbevaret efterfølgende. Gæster med det nye coronapas skal dog ikke fremvise ID, da grønt pas giver direkte adgang. 

 • Læs mere om de konkrete retningslinjer, og de enkelte undtagelser for at fremvise en negativ covid-19-test, længere nede på denne side.

 • Både på Hermans og restauranterne skal der ikke længere bæres mundbind (se undtagelser længere nede på siden) fra den 14. juni.

 • Vi overholder alle retningslinjer og restriktioner i forhold til afstandskrav/ afspritning/mundbind m.m., så du under dit besøgt kan følge dig tryg. Er du i tvivl, er du altid velkommen til at henvende dig til vores personale.

 • Planlægger du et besøg Hermans eller restauranterne inden for parkens officielle åbningstider, er der mulighed for test ved ankomst til Tivoli Friheden. OBS! Gælder kun i parkens officielle åbningstider

 

Særligt til Fed Fredag

To koncerter med samme kunstner hver Fed Fredag

Nu bliver fredag fed igen. Formatet kommer til at foregå således, at hver kunstner optræder to gange samme aften, så endnu flere gæster kan få glæden af at opleve Fed Fredag – alt imens sikkerheden prioriteres.


Koncertpladsen opdeles i zoner

Grundet covid-19 restriktioner er koncertpladsen foran scenen inddelt i 8 zoner, der både kan skaleres op og ned efter myndighedernes anbefalinger.

 • Hver zone har en tilhørende bar og mulighed for toiletfaciliteter, og her må gæsterne bevæge sig frit. Der er åben for udskænkning i barerne under begge koncerter. 

 • Max kapaciteten i hver zone er 200 gæster, hvorfor der hver fredag vil være plads til 3200 gæster. I juli måned ændres zonerne fra 8 til 4 og makskapaciteten i hver zone øges til 500 personer, og der vil således være plads til 4000 gæster hver fredag. 

 • Ønsker man at deltage til en Fed Fredags koncert, skal man derfor være opmærksom på, at der er et begrænset antal af billetter til salg og at man derfor ikke er garanteret billetter – dette til trods for, at man har et sæsonkort.

Se oversigt over zonerne for juni her og juli her.

 

Sådan får du fat i koncertbilletter til Fed Fredag

Alle gæster, der ønsker at deltage til en Fed Fredags koncert skal have en gyldig koncertbillet. Dette gælder også for sæsonkortholdere, der både skal kunne fremvise en gyldig koncertbillet og et gyldigt sæsonkort.

 

Særligt som sæsonkortholder

 • Du booker, som sæsonkortholder, din billet ved at logge ind på din profil på vores hjemmeside her.

 • Hvis du ikke kan huske din adgangskode, kan du trykke på ”glemt dit kodeord?” og få tilsendt et nyt med det samme.

 • Når du er logget ind, vælger du, hvilken koncert du gerne vil reservere billet til.

 • Herefter skal du vælge, hvilken zone* du kunne tænke dig at stå i.

 

Bemærk, at du som sæsonkortholder, kun kan bestille to billetter til hver koncert. Du kan dermed godt bestille en billet for en anden person, som du skal deltage i koncerten med. Vær venligst opmærksom på, at i begge to skal kunne fremvise et gyldigt sæsonkort til 2021.

God koncert stil

Bestil kun billet, hvis du er sikker på, at du kan komme. Og bliver du forhindret, så giv besked med det samme, så andre kan få glæde af din billet. Der er mange, som gerne vil til koncert.

Medbring negativ covid-19-test

Kravet om at medbringe en negativ covid-19-test, der maksimalt er 72 timer gammel, er stadig gældende for at deltage til en Fed Fredags koncert. Fra 1. juli vil det maksimale antal timer målt fra test-tidspunktet stige til 96 timer. En test vil altså være gældende 4 dage i stedet for 3.

Alternativt kan man også fremvise et gyldigt vaccinepas. De specifikke regler for, hvordan man besøger Tivoli Friheden kan du læse mere om længere nede på denne side.

 

Smitte-
forebyggende tiltag
i parken

I samarbejde med myndighederne og de øvrige forlystelsesparker i landet, har vi udarbejdet et regelsæt, der sikrer en god og tryg oplevelse for vores gæster og medarbejdere.

 • Vi overvåger løbende antallet af gæster i parken og det kan forekomme, at det bliver nødvendigt at lukke for indgangene. Det sker i tilfælde af, at vi nærmer os den øvre grænse for samtidige gæster under de givne restriktioner. I takt med at gæster forlader parken, vil vi kunne lukke et tilsvarende antal ind.

 • Vi anbefaler, at du før dit besøg køber dine billetter online, så vi undgår unødvendig kontakt og større forsamlinger ved indgangen. 

 • Ved indgangen til parken vil Corona-officials med særlig uddannelse og viden om covid-19, fra dagens start være klar til at sørge for, at gæsterne ikke klumper sig sammen, og at der holdes den nødvendige afstand. Ligeledes vil Corona-officials bevæge sig rundt i parken, og hjælpe gæsterne med at få en god og ikke mindst sikker oplevelse i Tivoli Friheden. 

 • Særlige rengøringsteams vil sørge for, at de steder hvor gæster særligt færdes – når man står i kø, på restauranter og ved spil m.m. - som minimum bliver rengjort 2 gange ekstra i løbet af åbningsdagen.

 • Der vil være håndsprit tilgængeligt ved indgang og udgang i alle forlystelser, på restauranter og på strategiske punkter rundt omkring i parken, herunder på toiletterne.

 • For 14. juni bliver kravet om, at alle over 12 år skal bære mundbind i alle forlystelserne ophævet. 


Vi henviser til Sundhedsstyrelsens hjemmeside, der løbende opdateres med seneste nyt og gode råd om covid-19: sst.dk/corona

Har du spørgsmål omkring dit besøg, er du meget velkommen til at skrive til os på tivoli@friheden.dk eller kontakte os på  86 14 73 00

 

Ofte stillede spørgsmål

Læs med herunder, hvor vi har opstillet de oftest stillede spørgsmål om, hvordan dit besøg i Tivoli Friheden kommer til at foregå under de seneste retningslinjer.

Skal jeg have en negativ covid-19-test for at komme ind?

 • Ja, det skal man. Under de nye retningslinjer fra regeringen, og grundet det faktum, at Tivoli Friheden er kategoriseret som en udendørs kulturinstitution, er det et krav fra og med den 1. marts 2021, at man som gæst kan fremvise en negativ covid-19 test. Testen kan vises ved ankomst enten digitalt eller på papir. Fra 1. august ophæves kravet om at fremvise en negativ test og/eller coronapas. 

 • Testen må maksimalt være 72 timer gammel målt fra selve test-tidspunktet, når du ankommer, og altså ikke fra tidspunktet, når du får svar fra din test. Her kan en PCR-test såvel som en antigen-test (hurtig-test) anvendes. Fra 1. juli vil det maksimale antal timer målt fra test-tidspunktet stige til 96 timer. En test vil altså være gældende 4 dage i stedet for 3.

 • Ved fremvisning af test, skal man skal kunne se navnet på test-tageren, test-tidspunktet og resultatet. Derudover kræver myndighederne, at du sammen med din test kan fremvise enten sygesikringskort, kørekort, pas eller andet offentligt udstedt ID-kort. Gæster med det nye coronapas skal dog ikke fremvise ID, da grønt pas giver direkte adgang. 

 • Vi hverken opbevarer eller nedskriver gæsternes testoplysninger. Vi har kun brug for at se dokumentationen kortvarigt og tjekke ID for at bekræfte gæsternes identitet og for at sikre, at oplysningerne lever op til de krav, som reglerne stiller.
   

 Hvornår tæller de 72 timer fra?

 • Når du ankommer til Tivoli Friheden, må din test maks. være 72 timer gammel fra det øjeblik, du blev testet. Det vil sige, at hvis du bliver testet fredag klokken 15, så gælder testen indtil mandag klokken 15. Fra 1. juli vil det maksimale antal timer målt fra test-tidspunktet stige til 96 timer. En test vil altså være gældende 4 dage i stedet for 3.

Jeg er færdigvaccineret - skal jeg medbringe test?

 • Nej, man behøver ikke at fremvise en negativ covid-19-test og kan i stedet nøjes med at fremvise sit vaccinepas eller coronapas. Bemærk, at et vaccinepas eller coronapas vil være gyldigt 14 dage efter dit første stik. 


Skal børn kunne fremvise en negativ covid-19-test?

 • Ifølge Kulturministeriet er de gældende regler, at alle fra og med det fyldte 15. år, skal kunne fremvise en negativ test. Børn og unge til og med 14 år er derfor fritaget for at fremvise en negativ covid-19 test ved ankomst.

Skal der bæres mundbind, når man færdes i parken?

 • Nej, man skal ikke bære mundbind, når man færdes i parken. Kravet om, at alle over 12 år skal anvende mundbind i forlystelserne ophæves den 14. juni. Alle under 12 år er fritaget for brug af mundbind. 

 • Derudover er det et krav, at gæsterne skal bære mundbind i alle tilgængelige indendørsområder. Dette krav ophæves tilmed den 14. juni.

 • Ved køb af turbånd vil man få udleveret et gratis mundbind ved indgangen.

 • Der er også mulighed for at tilkøbe et mundbind ved indgangen i vores souvenirbutik. Prisen er 5 kr.

Jeg har haft corona - skal jeg medbringe en negativ test?

 • Hvis du tidligere har været testet positiv for covid-19, er der ikke et krav om at fremvise en negativ test for at komme ind i parken. I stedet kræver myndighederne, at du fremviser dokumentation for en covid-19-test med et positivt testresultat, som er foretaget mindst 14 dage og højst 180 dage inden tidspunktet for din ankomst til parken. Fra 1. august ophæves kravet om at fremvise en negativ test og/eller coronapas. 

 

 Opbevarer I mine testresultater og oplysninger?

 • Nej, vi hverken opbevarer eller nedskriver gæsternes testoplysninger. Vi har kun brug for at se dokumentationen kortvarigt og tjekke ID for at bekræfte gæsternes identitet og for at sikre, at oplysningerne lever op til de krav, som reglerne stiller. 

Skal jeg købe billet online på forhånd for at komme ind i parken?

 • Da vi fortsat ønsker, at vores gæster skal have fleksibilitet, behøver man hverken at booke sit besøg eller købe sin billet online på forhånd, for at komme ind i parken. Da vi råder over et meget stort areal, så der er rigeligt med plads til, at både gæster og medarbejdere kan overholde krav om minimumsafstand. Man kan altså sagtens blot møde op ved indgangen og købe sin billet. 

 • Vi anbefaler dog, at billetten købes online, således at der ikke danner sig for store og tætte forsamlinger ved indgangen. På denne måde mindskes udvekslingen af kontanter og smitterisiko ved kontakt med betalingsterminaler m.m.. Du kan købe dine billetter lige her.

 Er det muligt at spise i Tivoli Friheden?

 • Ja. Alle vores restauranter og spisesteder holder åbent for både indendørs og udendørs servering.

 • Der vil også fortsat være et bredt udvalg af parkens spisesteder, der tilbyder lækker take-away, som vil kunne nydes udendørs i parken.

 Er alle forlystelserne åbne?

 • Ja, alle vores forlystelser er åbne. Herunder også Casino Spillehal. 


Hvem er undtaget fra kravet om en negativ covid-19-test?

Kravet om en negativ covid-19 test gælder ikke for følgende:

 • Hvis man er under 15 år gammel

 • Hvis man af medicinske årsager ikke bør få foretaget en covid-19-test

 • Hvis man som følge af en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse ikke bør få foretaget en covid-19-test

 • Hvis du tidligere har været testet positiv for covid-19, er der ikke et krav om at fremvise en negativ test for at komme ind i parken. I stedet kræver myndighederne, at du fremviser dokumentation for en covid-19-test med et positivt testresultat, som er foretaget mindst 14 dage og højst 180 dage inden tidspunktet for din ankomst til parken. Fra 1. august ophæves kravet om at fremvise en negativ test og/eller coronapas. 

 

Hvilke forholdsregler tager I i forhold til covid-19, og hvad skal jeg gøre som gæst i forbindelse med et besøg hos jer?

Vi har forberedt os grundigt og følger nøje myndighedernes retningslinjer, så vi kan give dig og din familie et godt og sikkert besøg - men vi har brug for jeres hjælp. Det er vigtigt, at alle overholder og respekterer parkens gældende restriktioner. Læs med nedenfor omkring, hvordan du som gæst bidrager til din egen og andres sikkerhed:   
   

 • Undlad at besøge Tivoli Friheden, hvis du eller dine nærmeste har symptomer på covid-19. Se symptomer på Covid-19 her

 • Undgå fysisk kontakt – og husk at vask dine hænder og brug håndsprit hyppigt.

 • Følg regler på skiltning og efterlev personalets anvisninger. Spørg gerne hvis du er i tvivl.

 • Overhold afstandskrav i kø systemer – både ved indgangen og ved forlystelserne.

 • Så vidt muligt skal kun én fra familien stå i kø ved køb af is, mad og drikkevarer.

 • Gør så vidt muligt brug af kontaktløs kreditkortbetaling eller MobilePay - undgå kontanter.

Vi ses i Tivoli Friheden til parkens 118. sæson.