MERE PLADS TIL MUSIKKEN - MERE PLADS TIL DIG

 

Gennem mere end 100 år har Tivoli Friheden været stedet, hvor aarhusianerne tager hen for at få hovedet på andre tanker; et sted, hvor tiden kan stå stille. Bare i et øjeblik.


Og gennem mere end 100 år har Tivoli Friheden været et sted, hvor forandringerne skaber forankringen og tiltagene styrker traditionerne; et sted, der er fulgt med tiden. Øjeblik for øjeblik.


Nu gør vi Tivoli Friheden klar til fremtiden. Ved at holde fast i fortiden.


Vi ændrer vandets forløb gennem parken, så søerne ikke længere ligger som to isolerede poler, men er bundet sammen af en å, der bugter sig mellem mennesker og forlystelser. Og vi planter træer, så skoven ikke længere er omkring os, men mellem og med os.

Oplev Smilets By

 

Aarhus er Danmarks næststørste by og Jyllands største byområde med 352.751 indbyggere (2021). Aarhus er centrum i region Østjylland, der med et befolkningstal estimeret til mellem 1,0 - 1,4 mio. er Danmarks største vækstcenter uden for Københavnsområdet.


Med store events, internationalt anerkendte festivaler, historisk og moderne arkitektur, og en mangfoldig underskov af oplevelser, er Aarhus destinationen, der har det hele! Inden for gåafstand finder du attraktioner og museer i verdensklasse, en innovativ og mangfoldig gastronomisk scene, shopping i charmerende kvarterer, hav, strand og skov. Aarhus har et gammelt hjerte, men helt sikkert en ung sjæl.


I hjertet af Aarhus finder du Tivoli Friheden smukt placeret i historiske omgivelser præget af skov og tæt på havet. Tivoli Friheden – etableret i 1904 - er byens gamle, velkendte og populære forlystelsespark, der siden privatiseringen i år 2000 har været i god udvikling og er Aarhus’ mest besøgte attraktion med et samlet besøgstal på 639.000 (2019).


Parken udvikler sig over tid med fokus på at være byens førende event- og oplevelsespark. Parkens mission er at skabe en unik ramme for socialt samvær og gode oplevelser, og visionen er at skabe gode oplevelser, du ikke vil gå glip af, og traditioner, du vender tilbage til.

Koncerter i Tivoli Friheden

 

Tivoli Friheden har siden 2004 opbygget en tradition for at afvikle livekoncerter på Friluftsscenen hver fredag i sommerhalvåret. I 2019 blev der i alt afviklet 22 koncerter med et bredt udvalg af landets førende rock- og popnavne på den danske musicscene. Koncerterne blev overværet af 175.000 gæster svarende til et gennemsnit på ca. 8.000 gæster pr. koncert.

 

Tivoli Friheden er i øjeblikket i gang med et ambitiøst byggeri til 75 mio. DKK. Målet er at bygge ”landets bedste udendørs scene” af international standard, foruden 2 nye restauranter samt fine faciliteter for gæster og kunstnere – god lyd og godt indkig til scenen for op til 15.000-17.000 samtidige gæster. Byggeriet skal være klar til ibrugtagning i starten af maj 2022.

Anmeldelser af den nye scene

"Den store scene tronede midt i parken og strålede med kulørte røde lyspærer. Imponerende!" - Mig & Aarhus

 

"Frihedens nye scene triumferede" - Aarhus Stifttidende

 

"Det er en fed løsning, at vi kan stå på en tagterrasse og få et view heroppe fra. Og den nye scene ligger på en virkelig flot og smuk plads. Stemningen er med til at gøre det til en smuk oplevelse." - Emilie Victoria Raundahl og Trine Thuesen, Lokalavisen Aarhus

Få den helstøbte koncert-oplevelse


Ankomst

  • Gæsterne har adgang til parken (herunder koncertpladsen) via hovedindgangen, der kan suppleres med en event-indgang, der bringer kapaciteten op på 10 samtidige indgange.

  • Gæsterne har mulighed for at gøre brug af alle parkens faciliteter før de bevæger sig til event-øen, hvor koncerten afvikles.

  • Tivoli Friheden råder over et antal restauranter og fast-food outlets m.m., der matcher ethvert ønske til pris/kvalitet.

 

Event-øen

  • Koncertpladsen er placeret på en ø, hvortil der er adgang via fire broer. Området er omkranset af vand og store gamle smukke egetræer, der giver en helt særlig, intim og hyggelig stemning – midt i skoven og naturen.

  • På øen er der toiletter (med tagterrasse), diverse servicefaciliteter og bl.a. to barer med udsigtsplatforme på taget.

  • Der er mulighed for at indrette et ”innercircle VIP-område” foran scenen og der er særlige afgrænsede VIP-områder på hver side af scenen.

Oplevelsen for artister og crew

 

Der er god adgang for lastbiler og mulighed for load/off-load af to trucks samtidigt.


Scenemålene er 16 x 14 meter (inklusiv bagscene) med 12 meter clearance. 


Der er etableret lækre og fleksible backstage faciliteter i umiddelbar tilknytning til scenen, på 3. sal i bygningen (top-roof) hvortil der er adgang via trappe eller elevator. Der er bl.a. fire omklædningsrum (med mulighed for yderligere efter behov) m/u bad, separat spisestue og green room/lounge. Desuden produktionskontor m.m. efter behov.


Der leveres F&B af god kvalitet fra de to restauranter, der også er integreret i scene-bygningen.


Der er tilknyttet (single-point-of-contact) scenetekniker, der er ansvarlig for artisters og crews oplevelse såvel før, som under og efter koncerten. 

Vi skaber en ny park

 

Vi bygger en helt ny scene. På en ø. Så musikken indhylles i både bølgende træer og stille vand. En scene, der vækker minder om den første scene fra 1904, og skaber minder i fremtiden. Her bliver det, helt enkelt, rart at være. Når du spiller, når du synger med, når du lytter til fuglenes sang, til vandets rislen og til vindens stille harmonier i bladene.


Vi skaber en ny restaurant. Som en del af både scenen og os. Her går det, der er på tallerkenen, og det, der er omkring dig, op i en højere enhed.


Vi skaber igen forandringen gennem forankringen.


Eller med andre ord: Vi skaber en ny park. Som samtidig er den park, du kender og elsker.


Scenen bliver bygget i stærkt samarbejde med: Gjøde & Partnere Arkitekter, Salling Fondene, Søren Jensen, Poul Pedersen A/S, Hededanmark, Richard Thomsen A/S, Steffen Petersen Aps, Phønix Tag Århus A/S, EMR Murer og entreprenør A/S, A.S. Facader, Favrskov Maler, Hammelsvang A/S, VESLA, Mars A/S, Stilling Køl & El Aps, Frederiksen VVS, Kongsvang Ventilation, KONE A/S, Thisted Fjerritslev og Hi-con.