Parken

Blomsterfestival

Calendar icon
01. juli - 08. august · 11:30
Parken
Ticket icon
Indgangsbillet eller med sæsonkort
Fed fredag banner
Glæd dig til at se, dufte, mærke og tænke blomster i et helt nyt lys, når vi endnu engang inviterer dig til landets største Blomsterfestival.

En eksplosion af farver og dufte

Glæd dig til endnu en sommer fuld af farveeksplosioner. I Friheden har sommeren farver. Nogle springer i øjnene: lyserøde begonier, grønne buxbom, lilla stauder, blå lobelia, røde roser, lyslilla røllike, hvide kæmpeliljer, en himmel af forskelligt farvede paraplyer, en eksplosion af konfetti ... Andre er skjulte: i en duft, i en fortælling, i en smagsoplevelse, i en tradition, vi aldrig har stillet spørgsmål ved ...

For Tivoli Frihedens Blomsterfestival handler om mere end, hvad øjnene ser. Den handler om alt det, blomsterne også er. Om blomster som mere end noget, der er pænt og dufter godt. Om hvordan blomsterne følger os gennem livet og markerer højdepunkter og traditioner helt frem til, at en rød rose lander oven på vores kiste, efterfulgt af endnu en og endnu en ... Og om hvordan blomster er mad og genbrug og miljø og klima og symboler og lige nu og snart væk. I Tivoli Friheden får du noget at tænke over.

Uanset om du elsker blomster eller aldrig har skænket dem en tanke, så kommer Blomsterfestivalen til at åbne dine sanser. Du kommer til at se, dufte, mærke og tænke blomster i et nyt lys. Og så kan du naturligvis kombinere det med alle vores andre attraktioner og traditioner, der skaber en helstøbt oplevelse for hele familien – med noget at huske på og øjeblikke af nu.

Tiden står stille i Friheden. Også når livet gror omkring os.


Idéer og erfaringer til design, plantning og pasning
Under Blomsterfestivalen kan du se frem til at blive inspireret, hvor end du befinder dig. Foruden 32 bede og mere end 40 installationer, vil du som gæst kunne besøge tre inspirationshaver: Den Vilde Have, Den Nordiske Have og Den Eksotiske Have. Her kan du lade dig inspirere til, hvordan man blandt andet får skabt en eksotisk feriestemning i et skandinavisk klima eller om, hvordan du fremmer biodiversiteten i din have.  

Hyggelige og kreative events rundt omkring i parken
Føler du dig heldig, kan du hver tirsdag og torsdag eftermiddag prøve lykken til festivalens Blomster Bingo, hvor der vil være botaniske vækster og blomster på højkant! Er du mere i det kreative hjørne, kan du besøge vores Orangeri flere gange i ugen, hvor du blandt andet kan plante dit eget abrikos- eller ferskentræ, og tilmed lære mere om ukrudt - og om, hvordan ukrudt skaber en dejlig smag i pandekager. 

Lærerige foredrag og inspirerende havevandringer
For de nysgerrige og haveinteresserede, vil det på udvalgte dage, være muligt at tage med på guidede havevandringer rundt omkring i parken, der vil blive afholdt af forskellige havearkitekter, designere og gartnere. Derudover tilbyder Claus Dalby spændende foredrag foran Restaurant Terrassen hver torsdag. Her vil den populære havemand fortælle omkring hans krukkekøkkenhave og om generel tilplantning i krukker. 

Blomsterfestivalen byder på noget for enhver smag

Læs mere omkring Blomsterfestivalens program, aktiviteter, events og installationer under 'det sker'

Læs mere om Blomsterfestival