Det grønne Torv

Fremtidens planter – tilbage til naturen

Calendar icon
25. juli
Det grønne Torv
Ticket icon
Sæsonkort Platin / Sæsonkort Deluxe / Indgangsbillet

Fremtidens blomstertrend?

Planter har for alvor vundet indpas i vores hjem og bliver i højere grad tænkt ind som en integreret del af indretningen. De er blevet en stor del af vores bevidsthed og er ikke længere ”bare til pynt” – de har et formål. Vi er blevet bevidste om planters positive effekter, både i form af bedre indeklima og indflydelse på vores mentale helbred. Planter er for alle og der findes planter der trives i alle hjem.

Berit Laursen – uddannet blomsterdekoratør – har i årevis undervist fagfolk og amatører i nye teknikker, inspiration og trend-binderi m.m. Til Blomsterfestivalen kommer hun og fortæller om fremtidens planter - både indendørs og udendørs, på terrassen, i kolonihaven, på altanen m.m.

Hør om hvilke planter, der giver et særligt udtryk, om pasningen af dem, og hvilke planter der har helt særlige egenskaber, som optager mange i øjeblikket.

Dagens Talk: Planter i vores hjem og tørrede blomster

Interessen/Trenden startede i 2019 og er stadig stigende for disse ”evigheds-buketter”, som kan være naturlige eller farvede og give ”et skud af energi” i form af en farve i vores bolig.

Vi vil have bæredygtighed og tager bevidst afstand fra ”køb og smid væk” kulturen. Vi er blevet mere bevidste om vores forbrugsvaner og stiller større krav til de produkter vi køber.

Vi vil have produkter der holder længere og som afspejler vores personlighed i hjemmet.

I vores boliger har vi ”blind spots” hvor lyset ikke er livgivende til planter – på disse steder, i hjørnet af stuen, ovenpå skabet, på badeværelset hvor vi har materede vinduer mm, placerer vi tørrede blomster – som stadig er simple og naturlige i udtrykket og som afspejler sæsonens farver.

Vi har ”skyer” af tørrede blomster til at hænge i hjørnet af stuen, over sengen og i stigende grad har bruden en tørret brudebuket i hånden, når hun går op ad kirkegulvet.

Den naturlige sammensætning af tørrede blomster bliver vi ikke færdige med i 2020, den tager vi med ind i 2021, men bliver mere farvestærk.

Kl. 16.00 på Det Grønne Torv

Tivoli Friheden

Start din aften ud med lækker spisning på din favorit-restaurant i Friheden

Find dit spisested allerede i dag