Parken

Blomsterfestival

Calendar icon
01. juli - 09. august · 11:30
Parken
Ticket icon
Indgangsbillet eller med sæsonkort
Tivoli Frihedens blomsterfestival handler om mere end, hvad øjnene ser. Du kommer til at se, dufte, mærke og tænke blomster i et helt nyt lys, når vi inviterer dig til landets største Blomsterfestival.

EN FANTASTISK BUKET AF ALT OG INGENTING

Sommeren er en fantastisk buket af alt og ingenting. Af tid til familien og tid til sig selv. Af fuld fart og kedsomhed. Af planer og virkelighed. Af blå dage og grå dage. Og sommetider med en overvægt af det sidste. 

I Friheden har sommeren farver. Nogle springer i øjnene: lyserøde begonier, grønne buxbom, lilla stauder, blå lobelia, røde roser, lyslilla røllike, hvide kæmpeliljer, en himmel af forskelligt farvede paraplyer, en eksplosion af konfetti ... Andre er skjulte: i en dufte, i en fortælling, i en smagsoplevelse, i en tradition, vi aldrig har stillet spørgsmål ved ...

For Tivoli Frihedens blomsterfestival handler om mere end, hvad øjnene ser. Den handler om alt det, blomsterne også er. Om blomster som mere end noget, der er pænt og dufter godt. Om hvordan blomsterne følger os gennem livet og markerer højdepunkter og traditioner helt frem til, at en rød rose lander oven på vores kiste, efterfulgt af endnu en og endnu en ... Og om hvordan blomster er mad og genbrug og miljø og klima og symboler og lige nu og snart væk. I Tivoli Friheden får du noget at tænke over.

I 2020 har vi valgt fire temaer:
Urban: Blomsterne i vores hverdag og nærvær
Romantik: Blomsterne som symboler på og ramme for kærligheden
Fantasi: Blomsterne som meget mere end stilk, kronblade, støvdragere..
Liv & død: Blomsternes forgængelighed – og vores egen

Uanset om du elsker blomster eller aldrig har skænket dem en tanke, så kommer blomsterfestivalen til at åbne dine sanser. Du kommer til at se, dufte, mærke og tænke blomster i et nyt lys. Og så kan du naturligvis kombinere det med alle vores andre attraktioner og traditioner, der skaber en helstøbt oplevelse for hele familien – med noget at huske på og øjeblikke af nu.

Tiden står stille i Friheden. Også når livet gror omkring os.

Betaget ved første øjekast

Fra det øjeblik du træder ind i Friheden vil du blive mødt af et blomsterflor uden lige, når Hasle Blomster forvandler vores bueindgang til et himmelhav af smukke blomster i adskillige farver og former. 

Når du bevæger dig længere ind i parken, vil store voluminøse skulpturer drage dit blik. En 6 meter høj Lilje vil bl.a. indtage en helt særlig plads i parken, mens et kæmpe ansigt vil blive vækket til live af tusindvis af grønne planter. Vi sætter også liv til vores logo - Tivoli Friheden - med levende pil, som skal vokse sig stort og smukt midt i parken.

Går du ned til Svanesøen, vil du blive mødt af vores to kæmpestore talende træer, som vil berige dig med gamle røverhistorier om Tivoli Friheden.

Også vores forlystelser vil bære præg af Blomsterfestivalen. Vertikale blomsterranker i skønne farver vil omfavne den store væg ved Cobraen, mens du ved drageland træder ind under en himmel af 1.000 håndlavede tylblomster, der bugter sig henover gangstien - og KÆMPE bogstaver inspireret af de sydfranske lavendelmarker vil rejse sig fra taget foran Pariserhjulet. 

Inspirationshaver & talks

I samarbejde med Haveselskabet har vi små skønne inspirationshaver, som du kan opleve rundt omkring i parken. 

En haverne står designer og naturhavebogsforfatter Katrine Turner bag. Hun har særligt fokus på den vilde have og det at få naturen tættere på. Oplev Katrines skønne og vilde have, og hør hendes talk omkring 'Vilde haver - mere natur tættere på' og 'Den lille have og altan' under Blomsterfestivalen.

Blomsterelsker og havemand Claus Dalby giver hans bud på, hvordan man kan skabe et frodigt univers med 300 forskellige krukker - den såkaldte krukkehave. Det gennemgående tema er farver og former, og det overordnede princip er, at der kun plantes én slags plante i hver krukke. Hver torsdag under Blomsterfestivalen kan du opleve Claus Dalby holde talks i parken. 

BOTANIC COUTURE

Den anerkendte fotograf Stine Heilmann og blomsterkunstner Anette von Einem har sammen skabt en aldeles beundringsværdi kunstudstilling med kendte ansigter omfavnet af de smukkeste blomster. Hele udstillingen med bl.a. Anette Heick og Maria Montell kan du glæde dig til at se til Blomsterfestivalen - og som en overraskelse har vi fået skabt et helt særligt portræt af et anerkendt Aarhusiansk ansigt. 

FORKÆL DINE SMAGSLØG

Stil den lille sult i én af vores restauranter, som byder på hvert sit drømmende blomsterunivers. På det grønne torv kan du nyde musikken og en skøn Snapsecocktail fra Bornholm Snaps. Bevæger du dig videre ned mod Friluftsscenen, støder du ind i Peter Larsen Kaffeunivers, hvor du kan nyde kaffe i alverdens afskygninger samtidig med, at du bliver klogere på, hvordan du kan genbruge din kaffegrums i haven.