Friluftsscenen

Carpark North

15. juni · 20:00
Friluftsscenen
ca. 75 minutter
Sæsonkort Platin eller Deluxe eller med indgangsbillet
Køb billet
På Carpark Norths 5. studiealbum er der en historie om tab, håb og livsglæde, som trænger sig på. En vigtig historie, som gerne vil fortælles.
Det er en historie, der fyldte en stor del af forsanger Lau Højens liv igennem 2016. Det er en historie, som slutter juleaften, da hans mor dør af cancer.

Håb er det lys, der trænger igennem mørket

Igennem albummets 10 numre fortæller sangene i sit eget unikke sprog, om det væld af både tunge følelser og lykkelig livsglæde, som livets store begivenheder kan afføde. Med afsæt i dødens skygge, ser bandet tilbage på både lette lykkelige stunder, havarerede forhold, smukke barndomsminder og et hav af tanker, som alle sammen drejer sig om albummets store budskab: Der er altid håb og der er altid noget at leve for.

Lyden af ”Hope” emmer af Carpark Norths signaturproduktion og en genfunden nysgerrighed, til at gå nye veje. For første gang i karrieren præsenterer trioen sange på deres modersmål. Albumåbneren ”Håb” og albumlukkeren ”Glastårne”, sætter en både pompøs og forløsende ramme omkring helheden. Og helheden er ti meget varierede sange med masser af typiske Carpark North kontraster, som spænder fra den electrorockede andensingle ”Raise Your Head” - hvor trommeslager Morten Thorhauge beviser, hvorfor Carpark North er et landets mest hårdstlående liveacts  - og til de oplagte dansenumre som førstesinglen ”Feel So Real” og ”Right Where I Want”.

“Hope” er blevet til i samarbejde med producer David Mørup, “David har været helt utroligt Mr. Good Vibes hele processen, og han har været rigtig god til at holde en kreativ og positiv retning i hele forløbet,” fortæller bassist Søren Balsner.

Nogle af de nye numre, er allerede blevet luftet til live koncerter, og her tog publikum især godt imod de numre, som blev sunget på dansk. Lau Højen fortæller om skriveprocessen, at nogle af sangene skulle være på dansk, fordi der i fortællingen om hans mors sygdom og død ”var noget der pressede sig på. Det virkede meget naturligt at skrive på dansk og teksten til eksempelvis ”Håb” kom nærmest bare flyvende til mig”. Lau forsætter og fortæller at ”det danske sprog, kom til at virke som et ekstra bandmedlem for os”.

Ligesom sangene på ”Hope” fortæller om vigtigheden i at leve livet, imens man har det, så er albummet og dets temaer også blevet samlingspunktet for et revitaliseret band. Trioen har ofte fremstået som ”De 3 musketerer”, og på det nye album er det måske tydeligere end nogensinde før. Bandet har arbejdet tæt sammen om ”Hope”, og deres sammenhold er styrket i takt med at sangene tog form, og produktionen blev færdiggjort. Som Morten Thorhauge siger: "i fælleskab at bearbejde noget så privat som død, bringer os kun tættere sammen og intensiverer vores følelse for de sange, vi har skabt."

Det ligger i Carpark Norths DNA at gøre, hvad man har lyst til, ryste posen og aldrig blive forudsigelige. Og den legende uforudsigelighed, som skaber kreativ nysgerrighed, brænder igennem på det nye album. Og selvom tabet, sorgen, bruddet og døden, måske kan ligge på lur i den næste sang, så minder ”Hope” os også om, at det altid er vigtigt at elske, at danse, at mindes og at leve.

De 10 nye sange tegner et portræt af et band, som har skåret ind til benet og kun indspillet de sange, som var nødvendige, fordi de var stærke, og fordi de VILLE noget.

OBS! Vi gør opmærksom på, at det ikke er tilladt at medbringe egne drikkevarer til Fed Fredag.

”Hope” viser, at der stadig er masser af fortællinger, produktioner og musik i Carpark North og her op til udgivelsen, ser bandet frem til modtagelsen af det nye album. For som Lau Højen siger så ”gør man altid det bedste man kan, men den her gang er der noget på spil”!

 

Carpark North består af Lau Højen, Søren Balsner og Morthen Thorhauge.

’Hope’ udkommer på Copenhagen Records 27.10.2017. Albummet er produceret af Carpark North og David Mørup og mikset af Rune Rask og Michael Ilbert. 

Husk at du med sæsonkort Platin & Deluxe har gratis adgang til alle Fed Fredag-koncerter