Hermans

Aarhus Revyen - Smilets By 2023

Calendar icon
29. marts - 26. maj
Hermans
Ticket icon
Fra DKK 395 (+ gebyr)
Fed fredag banner
Der er forestillinger hver onsdag, torsdag, fredag og lørdag i perioden 29. marts til og med 6. maj 2023. Forestillingen starter kl. 20.00 på hverdage, samt kl. 16.00 og kl. 20.00 om lørdagen.

AARHUS REVYEN vender tilbage i 2023

I 2023 får Aarhus sin helt egen revy tilbage. Den 31. marts 2023 er der premiere på AARHUS REVYEN - smilets revy, hvor Szhirley, Henrik Koefoed, Carsten Svendsen, Christine Astrid og Mikkel Schrøder skal stå på scenen på Hermans i Tivoli Friheden.

Fra den 29. marts til 6. maj 2023 spiller AARHUS REVYEN på Hermans i Tivoli Friheden. En musikalsk, folkelig og moderne forårsrevy med nogle af Danmarks mest erfarne revystjerner samt tekster af de aarhusianske revyforfattere Vase & Fuglsang.  

Aarhus Revy-traditionen har eksisteret af flere omgange med forskellig ledelse siden 1970’erne og bliver nu genoptaget for første gang siden 2015 af Det’ Revy ApS, der har valgt at spille revyen i Tivoli Friheden.

 

Stjernespækket hold   
I AARHUS REVYEN 2023 står revy- og skuespillerparret Mikkel Schrøder og Christine Astrid på scenen sammen med Szhirley, Henrik Koefoed og Carsten Svendsen.


Multitalentet Szhirley har i de sidste 25 år medvirket i store musicalproduktioner, revyer, spillefilm, tv-serier, udgivet albums og stiftede i 2016 sit eget smykkefirma. Skuespiller og tegnefilmsdubber Henrik Koefoed er særlig kendt fra den danske komikerkvartet Ørkenens Sønner og har været med i et hav af danske film, tv-serier, teaterforestillinger og har betrådt revyscener landet over siden 80’erne. Revy- og skuespiller Carsten Svendsen er en rutineret skuespiller på landets skrå brædder og startede i 2017 sin revykarriere, hvor han samme år blev kåret som ’Årets Revytalent’. I år får Carsten Svendsen også sin debut i Cirkusrevyen.

Også instruktion, scenografi og kostumer er lagt i hænderne på tre af branchens absolutte sværvægtere - instruktør Birgitte Næss-Schmidt, kostumedesigner Lasse Spangenberg og scenograf Rikke Juellund.

Ledelsen bag AARHUS REVYEN består af trioen, producent Mikkel Schrøder, kunstnerisk leder Christine Astrid og kommerciel chef Jens Lorenzen, som tilsammen udgør Det’ Revy, der nu står bag AARHUS REVYEN. Sidste år overtog de tre sammen Svendborg Sommerrevy Rottefælden, og kan nu bryste sig af at sidde på to markante revyer i Danmark.

Mikkel Schrøder, som er en del af den nye ledelse bag AARHUS REVYEN, fortæller:  

”Vi har i nogle år undret os over, at Danmarks andenstørste by og tidligere kulturhovedstad ikke har sin egen revy. Det får den nu! Vi glæder os meget til at genoptage AARHUS REVYEN, hylde den og ikke mindst bære den videre i en ny og moderne udgave sammen med det mest garvede hold inden for revy. AARHUS REVYEN er en hamrende musikalsk, skarp og satirisk revy med plads til tradition og vokseværk."

 

 

Fakta om AARHUS REVYEN 2023

 

  • Premiere: 31. marts 2023
  • Spilleperiode: 29. marts – 6. maj 2023. Hver onsdag, torsdag, fredag og lørdag i perioden.
  • Spillested: Hermans i Tivoli Friheden
  • Medvirkende: Mikkel Schrøder, Christine Astrid, Szhirley, Henrik Koefoed og Carsten Svendsen
  • Instruktør: Birgitte Næs-Schmidt
  • Kostumier: Lasse Spangenberg
  • Scenograf: Rikke Juellund

Profiler på holdet

Mikkel Schrøder 
Mikkel Schrøder er en garvet skuespiller, entertainer, TV-vært og revystjerne og har bl.a. medvirket i Svendborg Sommerrevy Rottefælden, som han sammen med sin kone Christine Astrid overtog sidste år. Mikkel begyndte sin karriere som B&U-vært på DR1, hvor det over 6 år blev til 250 TV-programmer. Han har produceret og medvirket i scene- og TV-showet ”Den Nøgne Sandhed” (TV2) med vennerne Gordon Kennedy og Joachim Knop og medvirker jævnligt som skuespiller og vært i diverse tv- og filmproduktioner, ikke mindst de efterhånden klassiske juleshows ”Sound Of Christmas” med makkeren Annette Heick. Mikkel har skrevet TV satire, produceret og medvirket i revyshowet ”Pejseshow" siden 2012, og ved siden af alt dette turnerer han med sine egne anmelderroste musikalske onemanshows.

Christine Astrid 
Christine Astrid har lavet musicals og revy i årevis og overtog sidste år Svendborg Sommerrevy Rottefælden sammen med sin mand Mikkel Schrøder. Hun blev uddannet som musicalperformer fra Det Danske Musical Akademi i Fredericia i 2008 og har siden stået på scenen i utallige musicals og revyer. Hun har været fast bestanddel af ”Pejseshow på Pejsegården” og har også medvirket i bl.a. ”Schou Tour”, ”Ganløse Revyen”, ”Esbjerg Revyen”, ”Kerteminderevyen” og naturligvis også ”Rottefælde Revyen.” Af musicals kan nævnes ”Midt om natten”, ”Mamma Mia!”, ”Grease”, ”Saturday Night Fever” og er aktuel i ”She Loves You” med en perlerække af udødelige hits fra Lennon & McCartney.

 

Szhirley

Multitalentet Szhirley har de sidste 25 år været at finde på alt fra scenekanten til i lydstudiet. I 1996 debuterede hun som R&B-solist med singlen ”Please Me”, som blev Ugens Uundgåelige på P3 og en stor succes – bl.a. i Japan hvor den solgte 30.000 eksemplarer. Siden har hun udgivet tre albums, haft et radioprogram på P3 og medvirket i soundtracket til Susanne Biers kæmpesucces ”Den Eneste Ene”. Szhirley har desuden fire store musicalproduktioner i bagagen. Hun medvirkede i ”Elsk Mig I Nat” (2009-2012 + 2022), ”Shrek” (2013), ”Tam Tam Revyen” (2014-2015) og ”We Will Rock You” (2017). Endvidere designede hun i 2016 sin første smykkekollektion, Dropps By Szhirley, hvor hun skaber øreringe, halskæder, armbånd og fingerringe og har senere tilføjet tøj og accessories til sit brand.

 

Henrik Koefoed

Henrik Koefoed blev i 1980 færdiguddannet ved Statens Teaterskole. Han debuterede i Tivoli Frihedens Revy samme år og har 40 år senere medvirket i adskillige film, tv-serier og ikke mindst været en af dansk revys mest anerkendte navne. Henrik Koefoed har lagt stemme til elskede filmkarakterer som surikaten Timon i ”Løvernes Konge” og distræte Professor Tournesol fra den legendariske serie om Tintin, haft roller i folkekære TV-serier som ”Badehotellet”, ”Krøniken” og ”Nikolaj & Julie”, og så har han ikke mindst betrådt revyscenen hele vejen fra Bornholmerrevyen til Hjørringrevyen – med to sæsoner ved Cirkusrevyen undervejs. Endvidere er Henrik Kofoed en del af den danske komikerkvartet ”Ørkenens Sønner”, som har været et fyrtårn i den danske underholdningsbranche de seneste 30 år. I 1999 blev Henrik Koefoed hædret med titlen Ridder af Dannebrog for sit arbejde som skuespiller, og har senere modtaget den prestigefyldte titel Ridder af 2. grad. Nyligst modtog han Årets Dirch ved Revyernes Revy i 2019.

 

Carsten Svendsen

Carsten Svendsen er en rutineret skuespiller på teatrenes skrå brædder landet over. Han blev uddannet på Skuespillerskolen ved Odense Teater i 2006, hvorefter han fortsatte 10 år ved Aalborg Teater med yderligere uddannelse og utallige forestillinger. Hans alsidige talent har bragt ham roller i stykker fra ”Gasolin Teaterkoncert” til ”Macbeth”, og han har stået på plakaten på teatre som Aarhus Teater, Vendsyssel Teater, Nørrebro Teater og Det Ny Teater. Senest på Østre Gasværk i musicalen ”Charlie og Chokoladefabrikken” (2022). Carsten Svendsen startede sin revykarriere i 2017 i Ganløse Revyen og fortsatte derefter med Hjørring Revyen i 2019 og Sønderborg Revyen i 2021 for i år at være en del af holdet ved Cirkusrevyen 2022. Allerede tilbage i 2009 modtog han Reumerts Talentpris og blev senest i 2017 kåret som ”Årets Revytalent”.