COVID-19 Update

Opdateret onsdag den 27. maj 2020

Gensynsglæden vokser
Igennem de sidste 117 år, har åbningen af Tivoli Friheden været et fast indslag i det tidlige forår i Aarhus. Sådan gik det som bekendt ikke i år. Oprindeligt skulle parken have åbnet til påske d. 4. april, så blev det d. 17. april, siden troede vi på den 1. maj, og nu skulle det være ganske sikkert, at vi slår dørene op fredag d. 29. maj. 

Vi planlægger en omsorgsfuld åbning og gæsteantallet holdes derfor på et lavere niveau de første åbningsdage, så vi kan sikre jer en tryg og god oplevelse.

Vi råder over et meget stort areal - med rigeligt plads til at både gæster og medarbejdere kan holde den krævede minimumsafstand. Derfor forventer vi heller ikke, at det bliver en udfordring at komme ind, men vil du gerne være helt sikker på at kunne komme ind, kan du booke dit besøg her.

Omsorgsfuld åbning
Det bliver en åbning hvor meget er ændret, men hvor der fortsat er rum for gode oplevelser, fællesskab og samvær – dog med lidt større afstand end tidligere. Gæsternes og vore kollegers sikkerhed har absolut første prioritet, og derfor vil forandringerne være synlige fra det øjeblik du som gæst ankommer til indgangen. Her vil nye systemer sikre bedre afstand mellem de enkelte grupper og familier, og øget afskærmning mellem gæster og medarbejdere. Indenfor i parken vil der være fokus på rengøring og håndhygiejne, og lidt mere afstand både på spisesteder, ved forlystelserne og ved spil m.m.    

Kørende forlystelser
Grundet de skærpede retningslinjer for drift af forlystelser vil Cobraen og Svinggyngerne kører med nedsat kapacitet, mens Illusionsfabrikken vil være ude af drift. 

Særligt vedrørende Sæsonkortholdere
Vi ved, at vi har skuffet rigtig mange ved ikke at kunne åbne i Påsken - og vi er smerteligt bevidste om, hvor mange der savner alle de gode stunder sammen med venner og familie, når man samles om musikken og hyggen på Friluftsscenen hver fredag. Fed Fredag® er for mange en fast tradition og en god start på weekenden.

Heldigvis er der fortsat meget godt i posen for resten af året: Allerede når vi åbner vil Svævebanerne være klar til indvielse – og den 5. juni vil Himmelrum tage jeg med ud i universet. 1 juli har vi premiere på en helt ny aktivitet, nemlig Blomsterfestivalen, der strækker sig over hele juli måned. En festival som kommer til at åbne dine sanser, og som handler om mere end, hvad det blotte øje ser.

Og så er der håb om – at vi måske i september igen kan få lov at afvikle udendørskoncerter som vi kender dem. Byder muligheden vil vi forsøge at afvikle koncerter såvel fredag som lørdag i de 3 første weekender af september – dvs. op til 6 koncerter.

Vi udvider også Halloween med en ekstra weekend – en slags pre-opening i den første weekend i oktober. Og så endelig er der jo julen, som vi igen vil forsøge at gøre til den ultimative familie-hygge. En magisk oplevelse du sent vil glemme.

Vi takker for al den opmuntring og opbakning vi har fået fra Sæsonkortholdere i den sidste tid. Og vi takker af hele hjertet for udvist tålmodighed, og nu glæder vi os bare til at komme i gang og sørge for en masse gode og sikre oplevelser - og som du kan se, så er det meget godt i vente.  

Vi håber selvfølgelig at du fortsat er glad for dit Sæsonkort og at du fortsat vil støtte os. Vil du hjælpe os rigtig meget, så kan du afstå fra at bede om kompensation for de åbningsdage, som vi desværre ikke har været bistand til at levere. Men du er selvfølgelig i din gode ret til at modtage tilbagebetaling – og det gør du ved at sende en mail til tivoli@friheden.dk

 

Du har et gyldigt sæsonkort til 2020 af typen Deluxe, Platin, Senior eller Studie.
Du går glip af 46 dage har derfor mulighed for 32% i kompensation.

Du har et gyldigt sæsonkort til 2020 af typen Sølv.
Du går glip af 34 dage har derfor mulighed for 39% i kompensation.

 

Uanset om du beder om økonomisk kompensation, så er vi glade for at kunne informere om, at alle åbningsdage i maj og juni måned er vennedage, hvor du som Sæsonkortholder kvit og frit kan tage en ven med når du besøger tivoli. Og din ven vil kunne købe et turbånd med samme rabat som du selv opnår.

Vi glæder os til at skabe skønne Tivoli-minder med jer alle igen.

 

 

INFORMATION
Henvendelse i Informationen & Piratbutikken ved Hovedindgangen.

TRÆKVOGNE
Trækvogne kan lejes for kr. 45,-
Ved leje betales depositum, som tilbageleveres ved aflevering af trækvogn. Gæsten vælger selv om de vil aflevere 200 kr. eller ID som sikkerhed.


GARDEROBEBOKSE
Garderobebokse koster kr. 20,- & 30,- alt efter størrelse. Du finder vores garderobebokse i Hovedindgangens bygninger.

AMMESTUE
I Hovedindgangens bygninger findes også en ammestue med sofa, microovn og fred og ro, hvor du kan sidde ugeneret.

FORÆLDRETURBÅND
Pris kr. 89,-/125,- (Sæsonkort/uden Sæsonkort). Prisen følger den voksne, der køber armbåndet, og ikke barnet, der får det på.
Forældreturbåndet er et tillæg til alm. Turbånd.
Kan kun købes til børn 0-140 cm. Barnet får et ekstra turbånd på armen, og kan derefter tage en forælder (18+) med på skift i forlystelserne.

VENNEDAGE
Har du sæsonkort til Tivoli Friheden kan du tage en ven med på alle åbne onsdage i sæsonen og udvalgte dage. Hold dig løbende orienteret via kalenderen eller på Frihedens Facebook-side.

PARKERING
Da vi kun har begrænsede parkeringspladser lige uden for parken på Skovbrynet henviser vi til at benytte parkeringspladserne ved stadion på ”Havreballe Skovvej”.  Der findes adskillige gratis parkeringsmuligheder omkring Tivoli.

Vi henviser derfor til parkeringspladsen ved Ceres-park, som er i gå-afstand til Tivoli Friheden, og som typisk har god plads til parkering og er gratis.
Vi beder derfor venligst vores gæster undlade ulovlig parkering på villavejene.

Som noget nyt har vi også i 2019 mulighed for at tilbyde skråparkering på Kongevejen til Fed Fredag (dog ikke fredag d. 7. og 28. juni) 

GENEREL INFORMATION
Billetten er gyldig på selve dagen for besøget. Eventuelle uindløste billetter refunderes ikke.

Er parkens maksimale besøgstal nået, forbeholdes retten til at afvise gæster både med forudbetalte billetter m.m. I så tilfælde refunderes den forudbetalte billet.

JOB I TIVOLI FRIHEDEN
Vil du være med til at skabe engagerende oplevelser i Tivoli Friheden? Se vores ledige stillinger her

REGLER FOR SÆSONKORT

Entré & forlystelser
Sæsonkortindehavere skal som alle andre benytte hovedindgangen med personlig betjening, hvor Tivoli Frihedens personale aflæser kortet. Kortholder kan købe Turbånd til sig selv til reduceret pris.

Det personlige kort
Vi gør opmærksom på, at Sæsonkortet er STRENGT PERSONLIGT. Ved udlån, overdragelse eller anden snyd, vil kortet blive inddraget og spærret.
Sæsonkort skal fremvises på forlangende.
Ved tabt eller mistet kort udstedes et erstatningskort mod et gebyr på kr. 80,-. Tivoli Friheden kan ikke drages til ansvar for mistede kort.

Gyldighed
Sæsonkortet er gyldigt på annoncerede åbningsdage, men ikke på eventuelle specialdage og ved lukkede arrangementer.
I sjældne tilfælde hvor parkens maksimale besøgstal er nået, forbeholdes retten til - uden refusion - at afvise gæster med Sæsonkort. Publikum anbefales at ankomme i god tid inden koncerter o.lign arrangementer.

Firma- og grupperabat
Tivoli Friheden tilbyder grupperabat til grupper på over 20 personer, ligesom der til skoler og institutioner ydes rabat.  
Der kan desuden oprettes firmaaftaler, så du har mulighed for at give dine medarbejdere en underholdende oplevelse. 
Kontakt vores salgschef Per på tlf.: 22 65 87 30 eller via email: per@friheden.dk

PARKREGLER

Det er vores højeste ønske, at en tivolidag skal være en glad dag med masser af gode oplevelser for hele familien. For at sikre det, har vi nogle regelsæt, der gælder for alle gæster i parken.

Reglerne indeholder bl.a. en række bestemmelser omkring sikkerhed og orden. Generelt skal alle henvisninger fra personalet følges - det gælder henvisninger, som er givet af hensyn til din sikkerhed, og det gælder henvisninger, der skal sikre, at ALLE får en god dag i parken.

Særlige regelsæt gældende for Sæsonkort og All Inclusive kan findes under kategoriernes egne sektioner.

Herunder finder du en kort oversigt over de vigtigste regler i Tivoli Friheden.

Med venlig hilsen

Tivoli Friheden A/S

Sikkerhedspolitik

I sikkerhedspolitikken kan du læse om, hvordan vi dels forebygger uheld dels, hvordan beredskabet er tilrettelagt, hvis ulykken rammer.

Antal besøgende
Tivoli Frihedens have kan rumme et vist antal besøgende. Vores gæster kommer ind efter "først til mølle"-princippet, så på dage, hvor havens kapacitet er fuldt udnyttet, forbeholder vi os ret til at lukke for yderligere entré.

Førstehjælp
For at sikre en bred dækning af førstehjælpere, har samtlige af parkens faste helårs-medarbejdere og de sæsonansatte områdeledere gennemført et 6-timers førstehjælpskursus arrangeret enten af Falck eller AMU.

Beredskabsplan
Tivoli Friheden har i samarbejde med myndighederne (politi, brandvæsen, redningskorps) udarbejdet en beredskabsplan, der generelt beskriver sikkerhedsarbejdet, kommunikationssystemet og ansvarsfordelingen i parken.

De Kørende Forlystelser (DKF)
Alle parkens kørende forlystelser godkendes hvert år inden sæsonstarten af Force Technology på vegne af Politiet, som har tilsynspligten med Tivoli Friheden.

Yderligere bliver alle nye større forlystelser også godkendt af det tyske selskab TÜV, der er anerkendt som verdens førende selskab inden for sikkerhedsgodkendelser af forlystelser.

Ulykker
Ved større ulykker er det Tivoli Frihedens politik at tilbyde psykologisk krisehjælp til pårørende til tilskadekomne, vidner til ulykken, involverede medarbejdere samt andre, som vurderes at have behov for hjælp.

Tivoli Friheden har tegnet de lovpligtige ansvarsforsikringer, der sikrer tilskadekomne adgang til erstatning efter gældende regler.

Fødevaresikkerhed
Alle butikker og restauranter drives under et regelsæt omkring hygiejne og sikkerhed, der er fastsat af Fødevarestyrelsen.

Ordensregler

Ordensregler er gældende for samtlige besøgende i parken. Disse skal sikre at ALLE kan få en god oplevelse - store som små.

Tobak, mad og drikkevarer må ikke nydes i forlystelserne og i indgangskøerne til disse. 

Turbånd er personligt, og udlån, overdragelse eller anden snyd medfører bortvisning.

Der må gerne medbringes mad-og drikkevarer i Tivoli Friheden på almindelige Tivoli-dage.* (Gæster må medbringe op til 2 genstande (øl/vin) pr. person over 18 år.)
Alkohol må ikke bæres synligt og skal nydes siddende til medbragt mad i "picnic"-områderne. Stærk alkohol må ikke medbringes.

Tivoli Friheden forbeholder sig ret til at afvise berusede gæster eller gæster under anden påvirkning.

Fed Fredag/koncerter/specialarrangementer
*På dage med Fed Fredags-koncerter, Sankt Hans Aften, Champions League og andre koncertdage må egne drikkevarer ikke medbringes. (Både alkoholiske og ikke-alkoholiske drikkevarer)

Krus med pant (10,-) kan ombyttes til kontanter (dog kun et krus pr. gæst)

Hund
Det er tilladt at tage sin hund med i Tivoli Friheden, hvis man følger disse regler:
Hunden skal være i snor under hele opholdet, den må ikke være til gene for andre i parken og der skal samles op efter den.

Paraplyer må gerne medbringes, men på koncertdage opfordres der til at man tager hensyn til hinanden ved sceneområdet. Følg altid vagternes anvisninger.

Rulleskøjter, skateboard, løbehjul og cykler er ikke tilladt i parken.

GLEMTE SAGER I FRIHEDEN

Skulle du være så uheldig at glemme noget i Friheden, så kan det afhentes i Informationen i 7 dage, hvorefter det sendes til hittegods. 

Handicappolitik

I Tivoli Friheden tager vi også hensyn til gæster med særlige behov og derfor har vi indført en politik for gæster med handicap.

Entré
En handicappet betaler entré på lige fod med Tivoli Frihedens øvrige gæster, men kan til gengæld medbringe en hjælper/ledsager gratis mod forevisning af et gyldigt ledsagerkort.

Turbånd
En handicappet køber ligeledes Turbånd på lige fod med de øvrige gæster, men må gratis medtage én hjælper ved fremvisning af et ledsagerarmbånd.

Ledsagerarmbåndet påsættes den der skal ledsages og ledsageren.
Dette armbånd giver fordele i nogle forlystelser, bl.a. ekstra ture eller at komme foran i køen.
Det varierer dog fra forlystelse til forlystelse, hvilke fordele der er, hvilket de kan orientere dig om i de enkelte forlystelser.

Ledsagerarmbånd udleveres ved henvendelse i Informationen, og udstedes kun til ledsagere over 18 år. (Gældende for både entré og ledsagerarmbånd)

OBS! Ledsagerarmbånd er kun til at ledsage den handicappede og har ikke samme vilkår som et almindeligt Turbånd!


I Tivoli Friheden gælder et ledsagerarmbånd for personen med det skjulte handicap og op til 3 ledsagere i udvalgte forlystelser, så familien kan prøve forlystelserne sammen. 
(Det er dog kun én ledsager, der får gratis entré og turbånd ved fremvisning af ledsagerkort (jf. handicappolitikken øverst på siden) – de resterende ledsagere (op til 2 personer) betaler alm. pris, men kan prøve forlystelserne sammen med personen, der har et skjult handicap).


Mærkeordning for Tilgængelighed
Mærkeordningen for Tilgængelighed har besøgt Tivoli Friheden. Læs mere på www.godadgang.dk

VIS HENSYN-ORDNING

Har du et skjult handicap som eksempelvis angst, autisme eller ADHD, så tilbyder vi i Tivoli Friheden et “Vis hensyn-kort”. 

Dette kort giver hurtigere adgang til forlystelsen, så du ikke behøver at stå længe i kø.

Hvis du er berettiget til et Vis hensyn-kort, henvender du og din ansvarlige hjælper jer i vores Information ved indgangen i Friheden. 

Her udfylder I en formular og får udleveret et Vis hensyn-kort.